takde ppe pun, just nak share resepi simple je.sedap pun sedap.belajar dari makcik and ada tambah sikit.tak tahu pulak apa nama dia.apa yang penting sedap untuk dimakan dan sesuai untuk orang kuat makan macam aku ni.boleh lah bawak balik kolej nanti.buat ngonyel(makan time boring kot maksudnya).aku ni pukul12 je nak makan, disebabkan roomate aku pun layankan je tekak aku dah jadi habit.pukul12 je mesti aku akan lapar.
tak pasal pasal berat naik, jadi kembang.boooo nana boooo!
okay sebelum lagi merepek, baik aku terus kepada tajuk utama.
bahan bahan:
kulit popia
nestum
gula kisar
kekacang tumbuk
semua bahan ikut suka hati la nak banyak mana >.<
cara cara:
gulung kulit popia kemas kemas
pastu potong serong dalam 2cm la
gorengkan mereka
angkat dan tos supaya tak berminyak
dalam bekas lain, masuk nestum, gula, kekacang tumbuk
gaul, pastu masukkan kulit popia yang dah digulung tadi
gaul rata dan mesra
siap!
kekacang tu gunala kcg tanah ke almond ke gajus ke kalau kaya guna pistacios :)
adik adik balik ngaji je terus tanya apa bau sedap ni :D
No comments:
Post a Comment